fbpx

Zašto svaki event manager treba uložiti u dodatnu edukaciju

Svaka edukacija predstavlja neku vrstu napretka. Bio on profesionalni ili osobni. Znanje je nešto što ti nitko ne može oduzeti – uvijek ga nosiš sa sobom i on je dio nas. Zašto nam je onda toliko teško odvojiti određeni iznos za edukaciju ili profesionalni napredak?

Nedavno sam sudjelovala na jednoj edukaciji koja je ujedno bila i predstavljanje jednog EU projekta koji je dijelio bespovratna sredstva koja se mogu uložiti u poslovanje. No postojala je caka. Ta sredstva, mogu se uložiti u ljude, njihovu edukaciju ili konzultantske usluge. Na kraju predavanja i danih primjera kako se sredstva mogu uložiti, zateklo me pitanje iz publike: Zar se samo može uložiti u edukaciju?

Ne znam je li do mene ili jednostavno imam krivu predodžbu, ali t pitanje me zaista iznenadilo. U glavi mi se odmah pojavilo pitanje: A što ćeš više i vrijednije? Pokušala sam odgovoriti kroz prikaz benefita koje mogu dobiti ukoliko se educiraju ljudi. Vidjela sam da to nije došlo do osobe koja je to pitanje postavila. Na žalost. Upravo zato sam se odlučila napisati ovaj članak kako bih potaknula sve event managere na daljnju edukaciju, bez obzira na onu koju trenutno imaju, te na iskustvo koje imaju. Samo neki od razloga za koje mislim da su razlozi zbog kojih bi se event manageri trebali odlučiti za edukaciju su sljedeći:

  1. Povećanje cijene sata/naknade za rad

Jednostavna činjenica je sljedeća – što više znanja i iskustva imaš, tvoje cijene su više jer imaš pokriće za njih. Cijene bez pokrića se jako brzo otkriju i poslovni model se ruši. Upravo zato je bitno imati znanje koje je uvijek aktualno i koje može opravdati vašu cijenu.

  • Bolji networking

Edukacija vas uvijek može spojiti s drugim ljudima iz vaše branše koje dijele isto mišljenje i svakako slične vrijednosti, što je zaista bitno u poslovnom svijetu. Ne propuštajte takve prilike jer ste navikli raditi iste stvari na isti način.

  • Unaprjeđenje na polju osobnog rasta

Ukoliko niste zadovoljni s pozicijom u kojoj se trenutno nalazite, dodatna edukacija će je sigurno promijeniti. Možda ste zapeli na poslu koji vam nije po volji, ali ne vidite kako napredovati. Ili ste vlasnici firme koja također stoji na mjestu. Kao što sam već rekla, edukacija je sjajan način da postignete napredak, bilo na osobnom ili profesionalnom planu.

Upravo zato, ne zaboravite da i Eventful ima edukacije koje redovito održava, bilo online ili on site. Više o njima možete na našem webu, u području predavanja. Željno vas očekujemo na novim edukacijama. 😊

P.S. Dodatni hint: Pratite naše društvene mreže, često imamo razne akcije na više vrsta edukacija.