fbpx

Važni koraci u organizaciji evenata

Svaki event, bez obzira bio on velik ili malen, zahtjeva pojedine korake u organizaciji koji se ne smiju preskočiti kako bi event u konačnici bio kvalitetno organiziran. Upravo zato vam donosimo listu stvari koje bi se trebale slijediti prilikom organizacije evenata:

Cilj eventa

Prvi korak je svakako definiranje cilja eventa koji organizirate. Organizirate li event kako bi predstavili novi proizvod, kako bi upoznali kupce s postojećim proizvodima i uslugama ili možda kako bi imali kvalitetniju radnu klimu u poduzeću? Bitno je od početka znati zašto nešto radite jer onda će se i kako posložiti.

Datum

Definiranje datuma je ponekad zeznuta stvar. Ako je event javan, morate paziti koji se još eventi održavaju u to vrijeme kako se ne bi poklopili s njima i u konačnici ostali bez sudionika. Ako organizirate interni event, hoće li on biti u radno vrijeme ili nakon njega, hoće li uzeti cijeli dan ili će trajati samo nekoliko sati?

Branding eventa

Nakon što znate cilj eventa i temu, brending eventa će nekako sam po sebi doći. No to svakako nije točka koja se treba olako shvatiti pošto će naziv te cjelokupni brending biti jedna od ključnih točaka za doseg publike ali i odluku o dolasku na vaš event. Nikako nemojte zaboraviti uključiti online kanale i offline branding koji se može očitati u logu ali i dekoraciji na samom eventu.

Troškovnik

Apsolutno bitna stavka je izrada troškovnika pojedinog eventa. Želite znati koliko vam je potrebno novaca ali i hoće li vam nešto ostati nakon eventa, zar ne? Uključite sve stavke poput prostora, logistike i ugostiteljstva, audio i video oprema, aktivnosti / zabavu, promidžbu (online i off-line) i brojne druge stavke.

Sadržaj eventa

Nakon što ste odredili troškovnik, bitno je imati plan sadržaja na samom eventu. Hoćete li uzeti bend ili DJ-a? Hoćete li imati dodatnu animaciju? Želite li uključiti dodatan program popraćen sadržajem poput kvizova, raznih nagradnih igara ili možda promotivne aktivnosti?

Odredite proces evaluacije

Znate li kako ćete znati je li odrađen event uspješan? Zašto uopće to trebate znati? Svaki feedback je važan. Pozitivan vam ukazuje na ono što ste dobro napravili na eventu, dok vam negativan pokazuje što ste mogli bolje i to svakako treba uzeti u obzir kod sljedeće organizacije eventa. Napomenite sudionicima kako vam je feedback važan i tko zna, možda ćete izaći i s mnoštvom novih ideja nakon organizacije eventa.