fbpx

Trendovi u održivim eventima za 2020.

Koristite e-ulaznice i smanjite trošenje papira

Nepotrebno je napomenuti da manje papira predstavlja manje otpada. Vjerojatno vaši polaznici nisu zainteresirani za držanje papira (ili pronalazak načina za ispis papirnate karte). Pojednostavite svima dan događanja putem e-karata koje je lako skenirati i jednostavno ih je pratiti.

Koristite predmete za višekratnu uporabu ili biorazgradive

Potrebna je dobra priprema, istraživanje i planiranje, ali upotreba biorazgradivih ili višekratno iskoristivih predmeta za dekor, hranu, pa čak i natpise može vam olakšati transport i budžet.

Ponudite vegansku / vegetarijansku hranu

Ako želimo biti svjesniji po pitanju brige o okolišu, ima smisla biti svjesniji i po pitanju kako vodimo brigu o svom tijelu. Za početak možemo početi s dodavanjem vegetarijanskih i veganskih opcija na jelovnik.

Potaknite sudionike na javni prijevoz i manje korištenje automobila

Smanjenje emisija ugljika mora biti zajednički cilj. Kako im veliki događaji mogu doprinijeti, kao stvaralac događaja možete njima upravljati na način da npr. unaprijed dogovorite prijevoz automobilom ili autobusni prijevoz do i od mjesta održavanja eventa ili navedite pojedinosti o javnom prijevozu kako biste umanjili potrebu za dolaskom automobilom.

Radite s lokacijama koje recikliraju

Organizacija ekološkog događaja nije samo u načinu na koji upravljate svojim internim operacijama kod organizacije. Željeli biste osigurati da se vaše lokacije također trajno povećavaju svjesnost o važnosti reciklaže ili biste mogli osigurati napredak u zaštiti okoliša i unaprijediti gospodarenje otpadom same lokacije.