fbpx

Team building ideje koje su malo drugačije od svega na što ste do sada naviknuli

Svi znamo da je team building nešto u što ulažu poduzeća koja žele zadržati svoje zaposlenike, i u tom slučaju ta ista poduzeća ne razmišljaju o team buildingu kao trošku, već kao investiciji.

Bez obzira na tu činjenicu, danas još uvijek postoje team buildinzi koji su jednaki onima od prije 20 godina, te je upravo to nešto što vašim zaposlenicima brzo dosadi. Pogotovo ako ste se odlučili za organizaciju team buildinga van radnog vremena, koje je realno, vrijeme zaposlenika koje su mogli uložiti u bilo što.

Upravo zato smatramo kako je bitno zaposlenicima pružiti opciju iskusiti nešto što inače ne bi iskusili,, kako bi se zbližili, ali i osjećali da su privatno vrijeme iskoristili na najbolji mogući način. Upravo zato vam u nastavku donosimo nekoliko kreativnih ideja koje možete primijeniti već na sljedećem team buildingu:

  • Radionica kave

Budimo realni, danas je u svakom timu jako malo ili nitko tko ne pije kavu. Dobra kava je svima imperativ. Zašto svojim zaposlenicima ne bi upravo takvu aktivnost predložili za team building? Priuštite im znanje bariste u zabavnom i opuštenom okruženju. Vjerujemo kako takva aktivnost nikome neće biti dosadna. ?

  • Escape room

Iako je escape room aktivnost koja se u zadnjih godina sve više razvijala i bila sve popularnija, i danas rijetko tko može odoljeti istima. Dapače, danas već postoje i nekakvi upgrade na dosadašnje aktivnosti koje mogu biti izrazito zanimljive. Više se ne morate ograničiti samo na unutarnje prostore, priče koje se stalno ponavljaju i već poznate ishode – personalizacija je put prema uspjehu.

  • Izrada skulptura

Bilo da se radi o skulpturama od gline ili npr. pijeska, vjerujemo kako je ova aktivnost jedna od onih kojima ćete iznenaditi svoje zaposlenike i uz koje će se zbližiti i opustiti. Uz to, organizirate i natjecanje u izboru najbolje skulpture i zabava je svakako zagarantirana.

  • Izrada vozila

Da, dobro ste pročitali! Okupite tim, izradite vozilo i kasnije provjerite koje je izdržljivije. Znamo da ova aktivnost zvuči kao rođena za muški dio team buildinga, ali vjerujte nam, i ženski dio tima će se super zabaviti. Možda vas i iznenade. ?

  • Izrada terarija

Da, znamo kako vam ovo zvuči, ali terariji su danas izrazito popularni. U vrijeme pandemije smo se okretali u smjeru biljaka i prirode, pa samim time je populariziran pojam „Plant-parentinga“ kojim su prozvali svi oni koji su kod kuće krenuli uzgajati biljke za koje do sad nisu imali vremena. Ne vjerujete  nam? Pitajte svoj tim što misli o tome.

  • Kulinarske radionice

Mislite da je kuhanje samo ženski posao? Promislite opet! Kulinarske radionice su doživjele jako veliku popularnost i probudile zanimanje za istima kako smo sve više ostajali doma i imali vremena posvetiti se kuhanju. Zašto ne bi isprobali neki novi recept koji ćete kasnije skuhati svojim ukućanima? Možda vam to postane novo najdraže jelo a da toga još niste ni svjesni.