fbpx

Pregled trenutnih trendova u organizaciji održivih događanja

Održiva događanja postaju sve popularnija, a organizatori događanja sve više razmišljaju o načinima na koje mogu smanjiti svoj ekološki otisak. Ovdje su neki od trendova u održivim događanjima:

Korištenje obnovljivih izvora energije

Organizatori događaja sve više koriste obnovljive izvore energije, poput solarnih panela i vjetroelektrana, kako bi smanjili svoju potrošnju fosilnih goriva.

Smanjenje otpada

Organizatori događaja sve više razmišljaju o načinima na koje mogu smanjiti otpad. To uključuje korištenje biorazgradivih proizvoda, poput biorazgradivih tanjura i pribora za jelo, te recikliranje i kompostiranje otpada.

Korištenje javnog prijevoza i alternativnih oblika prijevoza

Istraživanja su pokazala da je transport jedan od najvećih zagađivača industrije. Upravo iz tog razloga, organizatori događaja sve više potiču sudionike da koriste javni prijevoz ili alternativne oblike prijevoza, poput bicikala ili skutera na struju, kako bi smanjili emisije stakleničkih plinova.

Korištenje lokalnih proizvoda

Organizatori događaja sve više koriste lokalne proizvode kako bi smanjili svoj ekološki otisak. To uključuje korištenje hrane i pića iz lokalnih izvora te korištenje lokalne radne snage i dobavljača.

Edukacija o održivosti

Organizatori događaja sve više educiraju sudionike o održivosti kako bi podigli svijest o ovom važnom pitanju. To može uključivati prikazivanje filmova, organiziranje panela rasprava o održivosti ili postavljanje informativnih panoa o ekološkom otisku događaja. Ali također, sve više se odlučuju uložiti u edukacije sebe samih kako bi bili u trendu s najnovijim kriterijima i idejama povezanima s održivosti.

Održivost kao dio poslovne strategije

Organizatori događaja sve više shvaćaju važnost održivosti kao dijela svoje poslovne strategije. To znači da se održivost ne smatra samo dodatnim troškom, već kao način na koji organizacija pokazuje svoju odgovornost prema okolišu i zajednici u kojoj djeluje.