fbpx

Trendovi organizacije evenata za 2020. godinu

Nova godina donosi nove trendove. Upravo zato vam donosimo nove trendove za ovu godinu kako bi se pripremili na vrijeme ali i stara pravila i trendove ostavili iza sebe.

  1. Minimalizam – trenutno je glavna poruka evenata – “Manje je više!” To ne znači da se ne treba uložiti u dekoraciju eventa ili oduzeti dio od organizacije koji će biti ona stepenica više u očima klijenta. Minimalizam označava neutralnu paletu boja, fokus na ono bitno i uklanjanje nepotrebnih dodataka.
  2. Održivost – za nas, održivost nije samo trend, već je potreba. Ali u 2020. vrijeme je da se osvijestimo i razmislimo o koracima koje činimo za buduće naraštaje ali i svoju budućnost.
  3. Digitalna integracija – U 2020. godini ne možemo pričati bez digitalnog aspekta. Postoje brojni načini kako se tehnologija može inkorporirati u evente. Tehnologija nije novost, ali njezin napredak je. Začudili bi se koliko novih stvari je dostupno trenutno na tržištu.
  4. Otvoreni koncept – i tu ne mislimo u dizajnu interijera. Ovaj trend je nešto čemu se zasigurno vesele svi event manageri. Ne moramo svaki dio sobe napuniti nečim samo da ga napunimo. No uvijek postoji i druga strana. Označava li ovaj trend kraj separatora prostorija na eventima – to nam preostaje vidjeti.
  5. Održivo bilje – Cvijeće i biljke su sastavni dio dekoracije svakog eventa, i to svi znamo, ali u 2020. godini naglasak će biti na ono održivo bilje. Izbor je ogroman – od papirnatog i umjetnog cvijeća, do najma živih biljaka ili kupnje biljaka za ured, te korištenja istih na eventima.
  6. Rasvjeta – Ponekad je rasvjeta najzapostavljeniji segment kod planiranja korporativnog eventa. Nije bitno koliko vam je dobra dekoracija ako rasvjeta nije dobra ili je nema uopće. Manipulacija rasvjetom nam daje onaj toliko potreban željeni efekt koji će učiniti event savršenim. Hladna rasvjeta za IT konferencije, topla za onaj ugodan osjećaj doma i intimnog prostora – stvarno je velik izbor.
  7. Namještaj – obraćajući pažnju na vrstu eventa, uvijek treba doprinijeti udobnosti i osjećaju ugode kod posjetitelja. Upravo iz tog razloga ne treba zapostaviti moć dobrog namještaja, udobne fotelje ili još udobnijeg dvosjeda na kojima će posjetitelji moći odmoriti ali i opustiti se i upoznati druge posjetitelje.
  8. Vodeni dodatci – će u 2020. godini biti odlična ideja! Ne samo zato što će biti efektna centralna točka vašeg eventa, već će stvoriti konstantnu bijelu buku na eventu koja će ukloniti odzvanjanje ali i prikriti žamor sudionika ako ih je puno na istom mjestu.
  9. Instagram worthy dodatci eventu – ovaj trend nije nov, ali će i dalje biti popularan u 2020. godini. Odličan znak da je vaš event uspio je taj da posjetitelji žele svuda podijeliti fotografiju s njega. Kreirajte unikatan hashtag za svoj event i pokažite ga na neobičnim mjestima poput ubrusa, namještaja ili menu karticama.  Druga opcija je instalacija photo bootha i pružanje mogućnosti posjetiteljima da sami pokrenu svoju maštu.
  10. Neobične lokacije – prije deset godina bilo je nezamislivo održati event u koji će se svi zaljubiti u napuštenom skladištu, napuštenom tunelu ili javnoj površini koja je odavno zaboravljena. No danas, ove unikatne i neobične lokacije mogu doprinijeti dizajnu samog eventa i to bez previše dodatni dekoracija.