fbpx

Hibridni eventi i njihove vrste

Izlaskom iz pandemije, stručnjaci za organizaciju evenata znaju da nije pitanje treba li događaj organizirati na lokaciji ili virtualno, već kako učinkovito upravljati s oba događaja da se međusobno komplimentiraju. U posljednjih 12 mjeseci, organizatori su shvatili prednosti virtualnog formata, s načinom na koji im je omogućio da prošire svoj doseg i učinkovito prikupljaju podatke koji će im koristiti za vrijeme eventa, ali i nakon samog eventa. Bitno je samo izvući najbolje iz oba svijeta.

• Sinkroniziran način organizacije evenata – online događaj i događaj uživo odvijaju se paralelno. U ovom slučaju, bitno je uzeti dodatnu osobu ili osobe koje će se pobrinuti da jedna vrsta ide kao po špagi, dok se vi brinete za drugu. Zapamtite, ne možete se klonirati i ne, nije sramota tražiti pomoć.

• Virtualni eventi na zahtjev – online snimke nakon događaja uživo. Ovo je zapravo i jedan od najisplativijih opcija događanja ukoliko naplaćujete online snimke koje mogu ostati aktivne čak i više mjeseci nakon vašeg događanja u živo.

• Djelomično hibridni eventi – neki dijelovi događaja uživo dostupni su online. Kako bi kreirali dodatan „buzz“ oko eventa, kreirajte sadržaj za prije i poslije eventa koji će biti dostupan svim posjetiteljima. Vjerujte nam, isplati se!

• Virtualni teaser – online prethodi događaju uživo za stvaranje buzz -a. Ova opcija je slična prethodnoj, ali je fokus isključivo na produkciju sadržaja prije samog eventa.