fbpx

Prednosti održivih evenata

Već smo u nekoliko navrata spominjali održive evente i njihove segmente, te smo se za ovaj članak odlučili istaknuti samo neke od prednosti koje mogu doživjeti i sami organizatori evenata ali i njihovi klijenti koji će takve evente promovirati pod svojim brendom.

Financijske prednosti

Ušteda energije, smanjenje otpada, kupnja lokalnih proizvoda i jednostavno smanjenje konzumacije – sve to može rezultirati uštedom novca. Unatoč ponekad većem ulaganju resursa (financijskih ili ljudskih) u istraživanje novih sustava ili ulaganje u nove alate, primjena načela održivosti može donijeti trenutne uštede (npr. Ispisom manje materijala i manje otpada za prikupljanje), no i dugoročne financijske koristi, zbog učinkovitije uporabe resursa i lakšeg pristupa kreditnim linijama i sponzorima.

Pozitivan ugled i poboljšana slika

Promicanje činjenice da organizirate ili ste domaćin održivog događaja podići će profil događaja, privući sudionike koji postaju sve svjesniji problema održivosti i potencijalno privlače pažnju medija.

Društvena odgovornost

Ako se pažljivo planira i provodi, događaj može donijeti korist zajednici stvaranjem radnih mjesta, poticanjem lokalnih ulaganja, uključivanjem regionalnih malih i srednjih poduzeća (MSP) te promicanjem boljih radnih uvjeta i socijalne uključenosti. Također može djelovati kao katalizator za poticanje najboljih okolišnih i održivih praksi širom regije, kao i za poboljšanje odnosa između organizatora i lokalne zajednice.

Okidač inovacija

Kao organizator velikih, održivih događaja, podstičete potražnju: vaš zahtjev za održivijim proizvodima pokrenut će, kao i promovirati razvoj inovativnih tehnologija i tehnologija, što će dovesti do učinkovitije uporabe resursa i poboljšanja iskustva sudionika ali i klijenata.

Podizanje svijesti i nadahnuće promjene

Vaš događaj je izvrsna prilika za podizanje svijesti među sudionicima, djelatnicima i kolegama, pružateljima usluga, lokalnim zajednicama i široj javnosti o temi održivosti i održivih događaja. Vodeći se primjerom, motivirate ih za donošenje odgovornih odluka i uvođenja ekoloških i društvenih poboljšanja u vlastite događaje i organizacije.