fbpx

Korištenje balona za dekoraciju evenata sa stajališta održivosti

Plastične slamke, tanjuri ili vrećice su sasvim očiti primjer kako utjecati na održivost eventa. Malo manje očiti primjer predstavljaju – baloni.

Da, o balonima je teško razmišljati sa stajališta održivosti, pogotovo kad su u pitanju dekoracije. U svaku dekoraciju se više manje uključuju baloni kako bi podigli event I ponekad možda stvorili onaj wow efekt koji svi željno očekuju.

Jesu li onda baloni environmentally-friendly opcija za dekoracije? Ukoliko se izboru balona posveti posebna pažnja, mogu biti. Ako su proizvedeni od kvalitetnog materijala, ako se njima rukuje na pravi način I ako se u konačnici na pravilan način odlagaju – nema brige.

Baloni od lateksa, punjeni zrakom ili helijem (ali u tom slučaju moraju biti dobro zatvoreni ako se baš moraju koristiti u ovo vrijeme  nestašice helija), reciklirani na pravilan način umjesto bačeni u smećeneće stvoriti problem već samo pridonijeti dekoracijama na vašem eventu.

No što je s onim balonima koji se puštaju u zrak?

Istražujući razne izvore koji se bave ovom temom, svi se slažu da ta opcija nije toliko održiva kao ova prva, pogotovo uzevši u obzir da baloni nekontrolirano lete I neće se spustiti u smeće već završiti u okolišu gdje mogu prouzročiti štetu dok se u potpunosti ne razgrade. Štoviše, neke države su zakonom zabranile puštanje balona u zrak.

Kao zaključak možemo reći da ako se s balonima rukuje s pažjom, oni mogu biti izvrstan dodatak dekoraciji na eventu. Ukoliko niste sigurni od kud dolaze I hoćete li ih kasnije na pravi način reciklirati, postoje I druge opcije kojima vaši eventi mogu biti dekorirani I postići onaj željeni wow efekt.