fbpx

Kako učiniti vaš event održivim – Part 2

Kako smo već rekli u prošlom članku na ovu temu, uvijek treba obratiti pažnju na održivost kod planiranja. Treba zadovoljiti obavezne uvjete ali i pokušati zadovoljiti one opcionalne. Ili barem naći njihovu zamjenu na najbolji mogući način. U nastavku donosimo nastavak liste pametnih načina kako da event učinimo održivim.

Smanjite uporabu energije i vode

Kako bi smanjili uporabu energije i vode uvijek treba postaviti sljedeća dva pitanja – Imate li LED rasvjetu ili certifikate povezane s njom? i Možete li omogućiti power saving mode za uređaje koji nisu u funkciji? Dosta specifična pitanja ali jeste li znali da su najveći potrošači uređaji koji su u struji ali se ne koriste?

Organizirajte reciklažu

Danas reciklažne koševe nije uopće teško postaviti i uklopiti u izgled svakog eventa. Upravo zato – potrudite se. Postoje dobavljači koševa koji nemaju obične ružne kante za smeće. Također, ukoliko imate viškove, donirajte ih u humanitarne svrhe. Vama možda ne znači ništa, ali njima znači puno.

Uklonite potencijalni otpad na eventima

Zvuči jednostavno, ali malo tko se pridržava. Šaljite online pozivnice, koristite aplikacije, nemojte dijeliti stvari koje će uzvanici baciti u prvi koš i izbacite plastiku! Vrlo jednostavno a puno znači!

Hrana i piće

Mislim da ovu točku ne moramo posebno opisivati. Izbor za razne vrste prehrane, reduciranje količine hrane i pravilno skladištenje/donacija nakon eventa uvelike će pridonijeti vašoj polici održivosti eventa.

Ne zaboravite na sebe!

Nije samo bitno kako ste organizirali svoj event. Pokažite svojim klijentima da primjenjujete ista načela održivosti i u svom poslovanju. Printate svaku sitnicu, koristite velike registratore, dijelite svoje promotivne materijale? Prestanite! Za sve navedeno postoji održiva alternativa. Još jedan zgodan savjet – planirate sve sastanke u živo i za svaku sitnicu? I to prestanite raditi. Uštedite vrijeme i gorivo i dogovarajte sastanke online!

Ako želite saznati nešto više ili se dodatno educirati, uvijek nam se možete javiti! 😊