fbpx

Kako učiniti vaš event održivim – Part 1

Kod svake organizacije održivog eventa, postoji jako mnogo pravila koja treba poštivat, jako puno segmenata koje treba zadovoljiti i jako puno kućica koje treba „checkirati“ kako bi se neki event napravio održivim. Naravno da nećemo sada pisati sve rubrike i kako ih ispuniti, koji su obvezni dijelovi, koji opcionalni ali u nastavku vam donosimo nekoliko pametnih načina kako event učiniti održivijim nego što ste planirali do sad.

Pravi dobavljači

Možete imati svo znanje ovog svijeta i još bolje ideje ali ako nemate prave partnere i dobavljače koji mogu ispuniti sve vaše zahtjeve, nećete moći napraviti svoj event održivim. Partneri sa pravim načinom razmišljanja svakako mogu doprinijeti kvaliteti izvedbe ali uvijek vam mogu dati ideju koje se sami možda ne bi sjetili.

Destinacija i lokacija su bitne!

Jedna od najbitnijih odluka koju možete donijeti vezano uz vaš event je svakako lokacija! Budite svjesni njihove politike prema održivosti, proučite njihov način poslovanja i svakako iskoristite što možete. Ono što vidite da se može popraviti, popravite! Ne budite škrti na dijeljenju znanja. Drugi put ćete imati kompletnu lokaciju za vaš event.

Uzmite u obzir udaljenost i transport

Udaljenost od aerodroma, udaljenost od smještaja, udaljenost od blizine gradskog prijevoza – sve su te udaljenosti bitne. Imajte na umu to kod odabira lokacije svog sljedećeg održivog eventa!

Plan B

Ukoliko niste uspjeli odabrati lokaciju koja zadovoljava dodatne zahtjeve za održive evente, potrudite se osigurati prijevoz za grupe uzvanika. Uvijek treba pronaći alternativu za one segmente koji su opcionalni. Potrudite se. Vaši će uzvanici to cijeniti.

Tražite certifikate

Imate lokaciju za održavanje eventa ali nije u sklopu smještaja? Pobrinite se da u krugu u kojem će ljudi doći pješke na vašu konferenciju bude smještaj. Dok tražite službeni smještaj konferencije pažnju obratite na certifikate koje hoteli imaju.

Nastavak ove liste vas očekuje i sljedeći tjedan pa nas ne zaboravite pročitati ako smo vas zainteresirali. A ako želite saznati nešto više ili se dodatno educirati, uvijek nam se možete javiti! 😊