fbpx

Kako učiniti event održivim

Kako smo najavili, većinski fokus ovih članaka biti će na održivim eventima kako bismo upoznali javnost s pojmom održivih evenata ali I dali primjere kako se na jednostavan način mogu planirati održivi eventi. Već smo ovu temu načeli u članku “Temelji održivih evenata” pa ako ga niste pročitali, možete ga pronaći u našoj Riznici znanja!

Održivi eventi sami po sebi mogu imati različite elemente na koje se treba obratiti pažnja kod organizacije istih. Niti jedan event manager neće se fokusirati na to da svaki dio svog eventa učini održivim jer u konačnici, to I nije moguće. Ali I malim dijelom u početku, te sve većim dijelovima s vremenom, uvelike se može utjecati na održivost evenata u event management industriji.

Napraviti popis

Upravo iz tog razloga, najbolje je krenuti polako ali sigurno. Najprije bi svaki event manager trebao utvrditi kakav utjecaj njegov event ostavlja na okoliš. Pogledati sve segmente eventa I napraviti jednostavan popis stvari za koje misli da su štetne za okoliš. Kad se napravi popis, lakše je djelovati na pojedine segmente pošto su grupirani. Nakon grupiranja na skupine, lakše se odlučiti za samo jedan dio koji ćemo pokušati učiniti održivijim.

Napraviti plan

Kao I kod bilo čega u poolju event managementa, I po pitanju održivosti treba napraviti plan. Kad se odlučite na koje područje želite utjecati, trebalo bi postaviti realne planove koji se mogu ispuniti.  Uz plan, trebalo bi odabrati osobu koja će biti zadužena za održivost eventa kako bi sve bilo ispunjeno po dogovorenom planu. Kao I svaki drugi plan, I ovaj treba imati kontrolne točke koje će se kontrolirati I u konačnici postizati.

Započnite jednostavno

Ne trebate se fokusirati kako cijeli event pretvoriti u održiv event. Važno je započeti malim koracima. Malim koracima koji će u konačnici postati nešto što se podrazumijeva, te će svakim novim eventom ljestvica ići više I vi ćete ono što ste do sad napravili gledati kao dobru praksu iz koje ćete učiti. Uključite nova područja, proširite postojeća I ne brinite, ako zapnete, uvijek smo tu za vas sa svojim idejama. ?