fbpx

Novo doba dizajna izložbenog prostora

Širi prolazi, mješavina otvorenih i segmentiranih kabina te eventi s video pojačanjima samo su neki od elemenata koji će se koristiti tijekom 2021. godine, a možda i duže. Ono što će pomoći da se događaji ponovno pokrenu jest činjenica da su lokacije za održavanje evenata i event manageri zauzeti redizajniranjem prostora za događaje za postpandemijski krajolik otkako su se eventi pauzirali u ožujku 2020. godine.

Što se sve zapravo mijenja? Puno toga! Samo neki od primjera su sljedeći: proširivanje prolaza na eventima izložbenog tipa (Organizatori ih šire sa 4 na 6 metara za bočne prolaze s jednosmjernim protokom prometa i na 8 metra za središnje prolaze koji omogućuju dvosmjerni protok prometa.)

Što se tiče pojedinačnih izložbenih prostora, jedna od ideja o dizajnu koja se razmatra je smanjivanje mogućnosti dolaska na pojedini „info prostor“, tako da se omogući priljev samo s jedne strane prema osobi koja je adekvatno obučena, u skladu s mjerama koje su na snazi (maska, rukavice, vizir i dr.)

Jedan alternativni dizajn: Bez susjednog izložbenog prostora! Izlagačima bi se omogućio otvoreni raspored koji sadrži dovoljno prostora za socijalno distanciranje bez potrebe za štitovima od pleksiglasa. Uz to, ovo bi omogućilo organizatorima da bolje promatraju izložbene prostore i osiguravaju sigurno ponašanje svih sudionika.

Za industrije koje imaju puno praktične interakcije s proizvodima ili dodirnim zaslonima u izložbenim prostorima, upotreba jednokratnih rukavica jednostavan je način da se tako nastavi. Ali što se tiče detaljnih razgovora između dvoje ljudi koji nose maske, odvojenih pleksiglasom, kvaliteta interakcije i dalje je ugrožena.

Međutim, upotreba videokonferencija za daljinsko povezivanje posjetitelja štanda sa stručnjacima ili izlagačima – ideja je koja dobiva na snazi. Posjetitelji mogu dobiti pristup znanju koje obično ne bi mogli dobiti u tipičnom razgovoru na štandu, a stručnjaci tvrtke ne trebaju putovati na sajam da bi sudjelovali.