fbpx

Mind, Body and Soul – Case study 2. Dio

Danas nastavljamo s listom kriterija i primjerima kako smo na našoj Mind, Body and Soul konferenciji odlučili ispuniti uvjete za dobivanje certifikata Green Leaf Excellence.

Materijali na eventu i reciklaža

Pošto smo ovu konferenciju htjeli napraviti u potpunosti održivom, komunicirali smo prema svim sponzorima i partnerima kako nećemo dijeliti sponzorske letke i brošure, već ćemo se prilagoditi situaciji i distribuirati ih u elektroničkom obliku. Za tu svrhu smo osmislili i aplikaciju koja je dostupna svim sudionicima, te su kategorije iste pažljivo odabrane kako bismo pokrili sve informacije koje mogu zanimati naše sudionike. Posebnu pažnju smo pridodali i odabiru poklona koji su se našli u našim poklon vrećicama, koje su bile namijenjene i za online i za on site sudionike. Sve stvari su ili od recikliranog materijala ili prirodnog materijala poput stakla, drva ili bambusa. Akreditacije su tiskane na recikliranom papiru, te će postojati mjesto na koje ih sudionici mogu odložiti nakon same konferencije, kako bismo ih reciklirali na pravi način. Uz to, vezice su napravljene od materijala koji se dobio reciklažom plastičnih boca, tako da smo u potpunosti prilagodili i same akreditacije održivom eventu.

Izložbeni prostor

Sve izlagače smo informirali o tipu eventa, te se upravo zbog toga i cijeli izložbeni prostor organizirao u održivom smjeru. Biljke koje su posađene u teglama, ponovno korištenje svih materijala koji su bili u izložbenom prostoru poput dekoracija ali i dodatnih materijala su svakako nešto čime se ponosimo i za što smatramo da bi se trebalo koristiti na svim konferencijama.

Catering

Za potrebe cateringa se koristilo višekratno posuđe, kao i staklene čaše, otpad smo smanjili na najmanju moguću  mjeru, količinu hrane smo prilagodili u dogovoru s hotelom, kako se ona  ne bi bacila, za vrijeme eventa voda je bila dostupna svim sudionicima, čak i ona s raznim okusima, korištena je sezonska hrana ali i jaja iz slobodnog uzgoja. Također, ponudili smo i više vrsta isključivo vegetarijanskih obroka, koristili sezonsko voće za vrijeme coffee breaka, ali smo uključili i organsku hranu te lokalne specijalitete.