fbpx

Kreiranje održivih događanja 2.dio

Kako smo krenuli u prošloj objavi, ovog puta nastavljamo s idejama kako da svoje održivo događanje, zaista učinite održivima. Samo neke od njih su sljedeće:

#1 Odlučite se za ekološki prihvatljive lokacije

Kada organizirate poslovni događaj sa stotinama ili tisućama sudionika, isplati se voditi računa o lokacijama koje koristite. Naposljetku, mjesto gdje organizirate svoj događaj utječe na vaš ugljični otisak. Razmislite o odabiru mjesta koja su posvećena održivosti događaja i imaju iskustvo u primjeni zelenih praksi.

Važno je paziti na zelene certifikate koji potvrđuju da se prostori pridržavaju najviših standarda u radu održivih događaja. Osim toga, pobrinite se da prostor koristi održive prakse događaja kao što je upotreba tanjura i pribora za jelo od biorazgradivih materijala koji se mogu kompostirati i koji se mogu višekratno koristiti.

#2 Recikliraj

Uvođenje praksi recikliranja tijekom događaja jednostavan je način da ostanete ekološki prihvatljivi. Pobrinite se da tijekom i nakon vašeg održivog događaja pravilno skladištite i odlažete materijale koji se mogu reciklirati. Razmislite o tome tijekom procesa planiranja održivog događaja kako biste znali gdje ćete pohraniti svoje materijale, kao i kako ćete ih nakon toga prikupiti i reciklirati.

Kante za recikliranje

Postavljanje više velikih kanti za recikliranje u cijelom prostoru za događaje odličan je način da osigurate da ih sudionici mogu lako pronaći i koristiti. Obavezno označite svaku kantu oznakama kao što su “Papir”, “Staklo” ili “Plastični i metalni predmeti” kako bi gosti razumjeli koje predmete treba reciklirati u svakoj od njih.

Educirajte polaznike

Uključivanje edukativnih poruka u vaš događaj može pomoći sudionicima da razumiju zašto prihvaćate održivost događaja i kako oni mogu podržati vaše ideje o održivosti događaja. Možete slati push obavijesti na svojoj mobilnoj aplikaciji za događaje s ekološki i društveno prihvatljivim savjetima. Ili možete organizirati seminar o održivim praksama događaja. Sve što olakšava sudionicima donošenje informiranih odluka tijekom vašeg događaja.

Obučite osoblje

Trebali biste obučiti svoje osoblje za događaje o praksama recikliranja kako biste bili sigurni da pravilno odlažu sav materijal koji se može reciklirati tijekom vašeg događaja. Imajte pri ruci osoblje koje je informirano o tome kako držati ciljeve recikliranja pod kontrolom osigurat će da ništa ne promakne kroz pukotine!

#3 Podijelite nagrade ili poklone koji idu u održive svrhe

Možete organizirati održiviji događaj davanjem nagrada i poklona koji idu u održive svrhe. Na primjer, možete ponuditi darovnu karticu tvrtki koja se fokusira na ekološke proizvode ili usluge. Ili možete pokloniti predmete koji se mogu reciklirati, poput majica kratkih rukava od organskog pamuka ili boca za vodu za višekratnu upotrebu.

Dodjela nagrada i poklona na ovaj način pomaže u širenju poruke o održivosti događaja među vašim posjetiteljima i kupcima. To pokazuje da je vaše poduzeće predano ulaganju svjesnih napora kako biste doprinjeli održivom cilju.

#4 Razvijte održiviji dizajn događaja

Održiviji dizajn događaja znači dubinsko poniranje u to gdje i kako održavate događaje. To uključuje odabir virtualnih ili hibridnih događaja gdje god je to moguće ili potpuno ponovno ocjenjivanje velikih događaja. Možete li održati nekoliko manjih, regionalnih događanja kako biste smanjili putovanja? Možete li sve povezati s njihovih vlastitih lokacija putem tehnologije? Trebate li odabrati središnju lokaciju? Možete li organizirati više evenata na otvorenom kako biste smanjili potrošnju električne energije?

Razmotrite ove vrste pitanja kada procjenjujete svoj dizajn događaja kako biste otkrili što je moguće.

#5 Razmislite o angažiranju konzultanta za održivost

Ako ozbiljno namjeravate napraviti velike promjene, ali niste sigurni kako to učiniti za vašu specifičnu situaciju – ili nemate vremena i resursa – možete angažirati konzultanta za održivost. Ovi savjetnici pomažu tvrtkama da postanu održivije procjenjujući sve aspekte, poput energije, otpada i ukupnog utjecaja. Zatim će vam pomoći da razvijete planove održivosti na temelju njihovih procjena. Konzultant vam može pomoći promijeniti cjelokupnu kulturu tvrtke u pogledu održivosti događaja.