fbpx

Kako učiniti dekoracije održivima

Ulaskom u svibanj, lagano smo u situaciji kad nam se otvaraju brojne mogućnosti organizacije evenata na otvorenom, a samim time i brojne mogućnosti primjene održivosti, osim na organizaciju održivih evenata, na održive dekoracije. U nastavku vam donosimo 4 prijedloga kako da svoje dekoracije učinite održivijima:

Zrak je besplatan

Iskoristite zrak za svoje dekoracije, bilo da se radi o balonima (koji su napravljeni od posebnog materijala koji se može reciklirati) ili nekog od održivih materijala. Također, iskoristite svakidašnje predmete za kreiranje novih dekoracija koje ćete postaviti iznad sudionika, a koji će kreirati wow efekt.

Izbor tkanine

Ne zaboravite da sve dekoracije koje koristite, moraju jednom završiti na otpadu ili ukoliko postoji mogućnost za ponovnim korištenjem, pomozite si. Birajte održive i izdržljive materijale koji će, bez obzira na njihovu sudbinu, biti obazrivi prema okolišu.

Izdržljiv dizajn

Prvenstvena namjena svih dekoracija je naravno uljepšavanje prostora. Kako bi ta dekoracija bila održiva, njena sposobnost svakako mora biti ponovno korištenje. Upravo iz tog razloga, bitno je napraviti dizajn koji je svevremenski, ali istovremeno izdržljiv kako biste dekoracije mogli koristiti stalno iznova, naravno, u drugačijim konceptima.

Dvostruki način korištenja

Zamislite da imate klijenta koji je tražio posebno izrađenu dekoraciju za svoj event koja je brendirana i više ne postoji mogućnost ponovnog korištenja vaše strane. Što u toj situaciji možete učiniti da bude održivo? Pokažite mu razne načine kako tu dekoraciju može iskoristiti kasnije. Kreirajte mu opciju uklapanja dekoracije u poslovni prostor ili u obliku loga u dvorani za sastanke. Tako će i njegovi klijenti stalno iznova imati onaj wow efekt kad dođu u doticaj s navedenom dekoracijom.