fbpx

Je li švedski stol umro u doba COVID-19?

Kako nam se restrikcije pojačavaju svaki dan, svjesni smo sve više ograničenja te kreativnosti koju moramo imati kao event manageri kod organizacije svakog eventa. Nekako nam se uvijek najveći problem, uz sam dizajn prostora, pokaže organizacija hrane. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje vam mogu pomoći kod organizacije ovog segmenta eventa:

  • Prilagodite se i učinite individualnu ponudu

Kako bi se vaši posjetitelji osjećali ugodno i sigurno, osigurajte individualne porcije za svakog. Ponuda poput švedskog stola ili slatkog stola kakvog smo do sad znali, više nije opcija. Upravo zato bitno je pripremiti individualno zapakirane zalogaje, kao i možda sirne plate za jednu osobu umjesto dosadašnje organizacije hrane.

  • Proširite stolove

Naravno da tu ne mislimo doslovno na proširenje stolova. Kreirajte veću površinu na kojoj će se posluživati hrana kako biste spriječili gužvu oko stolova s hranom i time već unaprijed omogućili držanje razmaka među svojim posjetiteljima.

  • Složite više manjih šankova

Svi mi znamo kako se najveća gužva obično radi oko šankova, i tako cijelu noć. Kako biste to spriječili, postavite više manjih šankova na lokaciji. Time ćete raspršiti goste ali i osigurati da oni budu zadovoljniji (zbog manjeg vremena čekanja na piće).