fbpx

Eventi u doba COVID-19 – 3. dio

Kao što smo pisali prošlog tjedna, brojni su benefiti prebacivanja evenata online, pogotovo u doba kad smo suočeni s ovakvim uvjetima u vanjskom svijetu. No kako organizirati online event koji će biti kvalitetan i koji će se svidjeti sudionicima?

  1. Definirajte vrstu eventa i je li prilagodljiva za online prijenos – ne mogu se svi eventi raditi online, naravno. Ukoliko se odlučite za prijenos koncerta, edukativni webinar ili konferenciju s govornicima – to su tipovi eventa koji se mogu prenositi i online. Ali s druge strane radionica koja zahtjeva određene materijale, nije. Razmislite o vrsti eventa koju želite prenositi online
  2. Odaberite pravu tehnologiju – Ukoliko želite pokazati lokaciju i dekoraciju koju ste pripremili, Facebook ili Instagram live je najbolja opcija. Za neke druge stvari aplikacija Zoom će vam biti bolja opcija. Sve ovisi o tome što želite prenijeti i na koji način svojoj publici.
  3. Osnove – nemojte zakazati na opremi. Provjerite audio i video opremu prije eventa, koristite kameru s dobrom kvalitetom i svakako provjerite internet vezu. Ovo su početničke greške koje svakako ne želite napraviti i izgledati neprofesionalno jer ćete time izgubiti publiku.
  4. Prezentacijske vještine – gledajte u kameru, koristite alate koji su vam dostupni poput dijeljenja prezentacije na ekranu, postavljanja anketa ili traženja feedbacka u chatu.
  5. Dodatno – Uvijek pružite sudionicima opciju pregleda online eventa i nakon što on završi. Tako ćete osigurati više posjetitelja koji moža nemaju vremena pogledati event u trenutku kad se on odvija. Uz to, svakako možete poslati podsjetnike prije eventa ali i zahvalu nakon eventa kako bi zaokružili cijelu priču i kako bi se vaši posjetitelji osjećali ugodnije.

Ako ste propustili naš prošli članak i ne znate bi li održali event online i treba vam podsjetnik na njihove benefite, možete pročitati i taj članak.