fbpx

Eventi u doba COVID-19 – 2.dio

Svaka se branša trenutno susreće s brojnim izazovima u poslovanju koje nam je donio korona virus. Upravo iz tog razloga, svi pokušavamo nešto novo, nešto što će ublažiti gubitke izazvane korona virusom. Prvi korak svih poduzeća u ovoj situaciji je digitalizacija poslovanja. Upravo zato vam danas donosimo prednosti online evenata.

Ponekad se eventi ne moraju posjećivati osobno, već iz dnevnog boravka ukoliko imate stabilnu internetsku vezu. Svjedoci smo kako su brojni muzeji i kazališta uveli online mogućnost pregleda predstava i izložaka pa zašto to ne bi učinili i mi?

Koje su prednosti evenata koje organizirate online?

  1. Lokacija – za početak, online eventi su svakako jeftiniji pošto ne morate plaćati lokaciju na kojoj se event održava, a znamo da one i nisu baš najjeftinije.
  2. Manje logistike – ne trebate pozivnice, ne trebate dodatno vrijeme koje bi uložili u obilazak lokacije, ne trebate skupu rasvjetu, zvučnike, ne trebate se brinuti oko transporta niti da event neće ići po planiranom rasporedu
  3. Snimka eventa – ukoliko sudionici koji su zainteresirani event ne mogu stići u određeno vrijeme, možete im poslati snimku eventa. Tako nećete izgubiti one sudionike koji bi možda preskočili eventa da nije online
  4. Angažman u realnom vremenu – bilo da želite postavljati ljudima pitanja, dati im ankete ili se odlučite za neku treću opciju, online angažman je nekako uvijek prirodniji nego u stvarnom okruženju ako vas netko od sudionika npr. prekine za vrijeme prezentacije a radije bi odradili prezentaciju d kraja pa naknadno odgovarali na pitanja
  5. Manji budžet – fizički eventi zahtijevaju veći budžet od online evenata, budimo realni. Troškovi cateringa, promotivnih materijala, trošak dodatnog osoblja, goodie bag-ova, govornika i njihovih putnih troškova i smještaja… Nakupi se, zar ne?
  6. Povezanost – eventi uvijek imaju tu mogućnost povezivanja ljudi koji se prije njih nisu možda niti znali, bez obzira o veličini eventa o kojoj se radi. Šteta bi bilo ne iskoristiti situaciju i stvoriti event zajednicu koja se u suprotnom možda niti ne bi okupila jer su u različitim gradovima ilii su im rokovnici pretrpani obvezama, zar ne?