fbpx

Dizajn kod virtualnih i livestream evenata

U doba kada su virtualni i hibridni eventi uzeli maha i sve više organizatora se okreće njima, dizajn takvih evenata je jedna od bitnijih stvari na koje organizatori evenata moraju obratiti pažnju. Upravo zato smo se odlučili napisati nekoliko uputa ali i pokazati vam nekoliko primjera takvog dizajna evenata.

Govornici odvojeni na 2 m – i korištenje kamere kako bi se taj razmak prikazao prirodnim

Ako ste se odlučili za streaming iz studijskog okruženja, a ne iz kućnog ureda, najvažnije je osigurati sigurnost svojih zaposlenika na licu mjesta. Jedan od načina da ljude razdvojite, a da to ne izgleda neugodno? Kamera je rješenje! Krupni planovi koji će smanjiti osjećaj odvojenosti je svakako dobro rješenje.

Rekviziti i barijere također mogu biti prirodni način razdvajanja sugovornika

Pregrade od pleksiglasa, stol koji je strateški smješten, pozadinske vizualizacije koje umanjuju dojam razmaka – sve su to taktike kojima se organizatori trebaju služiti kako bi i u ovim slučajevima imali siguran ali i onaj event koji će odlično izgledati na fotografijama.

Razmislite o pozadini i paleti boja

Nešto što mislite da je veoma jednostavan odabir, može se pretvoriti u izvor nezadovoljstva vaših sudionika. Kod odabira pozadine sugovornika, svakako obratite pažnju na paletu boja ali i uzoraka koji će dobro izgledati na kameri.

Rasvjeta je ključ

Za događaj koji nije organiziran online, često je prikladno koristiti “mračno, ćudljivo, ambijentalno osvjetljenje za stvaranje toplije, intimnije atmosfere. U osnovi želite da svjetla budu što slabija, a istovremeno osiguravate da možete vidjeti sve i sve što trebate.

Ali za događaj koji će se gledati na ekranu, poželjet ćete što više svjetla. Jače osvjetljenje ne samo da poboljšava jasnoću snimke, već pojačava energiju na ekranu. Svaki dio snimke izgleda bolje s više svjetla.