fbpx

Budućnost cateringa na eventima

Samo jedan u nizu segmenata svakog eventa na koje je utjecala ova pandemija je svakako i catering. Možda čak i velikim djelom zbog svih ograničenja i epidemioloških mjera koje se moraju poštivati kod služenja hrane. Upravo zato smo danas odlučili odgovoriti na 3 pitanja koja si svi event manageri postavljaju trenutno:

Što će se promijeniti na eventima u živo?

Švedske stolove možemo zaboraviti u obliku u kojem ih poznajemo. Prednaručena hrana koja je pojedinačno pakirana je svakako nešto što će nam postati svakodnevnica. Kreativnost i inovacija kod posluživanja će svakako sve više i više dolaziti do izražaja, pogotovo na većim eventima. Obiteljski obroci, neki oblik comfort food-a kao i craft kokteli ili slična pića su također dobili na cijeni u ovoj pandemiji.

Kakvi su trendovi?

Samo neki od trendova koji nam se smješe u budućnosti po pitanju posluživanja hrane na eventima su svakako: priprema hrane pred posjetiteljima, primjena održivih smjernica za serviranje hrane na eventima, lokacije za hranu s kojih posjetitelji samo uzmu hranu koja je već pripremljena prema porcijama ali i zdravije opcije prehrane.

Što se definitivno neće moći vidjeti?

Ponekad je dobra opcija izgubiti nešto što nije valjalo, pa tako i ono na što smo navikli. Upravo zato, sad je pravo vrijeme da se riješimo loših navika poput: rasipnosti i bacanja hrane na eventima, velikih porcija hrane koje rijetko tko može pojesti, unaprijed napravljena pića koja skupljaju prašinu, veliki tanjuri prepuni hrane na stolovima iz kojih si svatko uzima hranu, ali i neke opcije hrane ili pića koja su stavljena zajedno, a odvojeno nikako ne bi prošle.