fbpx

Alati za unaprjeđenje doživljaja povezanih uz evente

Poboljšanje doživljaja eventa može biti ključno za ostavljanje pozitivnog utiska na posjetitelje i osiguravanje uspjeha događaja. Postoji niz alata i tehnologija koje organizatori mogu koristiti kako bi unaprijedili doživljaj sudionika. Evo nekoliko od njih:

Mobilne aplikacije za događaje: Razvoj mobilne aplikacije posjetiteljima omogućuje pristup rasporedu, karti mjesta, informacijama o govornicima, interaktivnim kartama, i slično. Također, kroz aplikaciju možete omogućiti korisnicima da se međusobno povežu i razmijene iskustva. Da ne spominjemo da je ona i način da vaš event bude što održiviji.

Beacon tehnologija: Beaconi su mali uređaji koji koriste Bluetooth za komunikaciju s mobilnim uređajima u blizini. Organizatori događaja mogu ih postaviti na strategičnim mjestima kako bi slali obavijesti, ponude, i personalizirane informacije posjetiteljima dok se kreću kroz događaj.

Social media live wall: Ekrani s objavama na društvenim mrežama prikazuju uživo objave s društvenih mreža koje koriste određeni hashtag ili označavanje vezano za događaj. To potiče interakciju sudionika, dijeljenje iskustava i povezivanje putem društvenih mreža.

Virtualna i proširena stvarnost (VR/AR): Ova tehnologija omogućuje sudionicima da se upuste u interaktivno i imerzivno iskustvo na eventu. Može se koristiti za demonstracije proizvoda, igre, ili edukativne prezentacije.

Chatboti za korisničku podršku: Integracija chatbota na web stranicu ili mobilnu aplikaciju događaja može pomoći posjetiteljima da dobiju brze odgovore na pitanja o rasporedu, lokaciji, prijevozu, i drugim informacijama.

RFID i NFC tehnologije: Upotreba RFID ili NFC narukvica, identifikacijskih kartica ili privjesaka olakšava praćenje i identifikaciju sudionika, te može omogućiti brži ulazak i pristup događaju.

Interaktivne instalacije: Postavljanje interaktivnih instalacija i aktivnosti potiče sudionike da sudjeluju aktivno na događaju i stvara zabavno iskustvo.

Anketiranje i povratne informacije uživo: Korištenje mobilnih aplikacija za anketiranje sudionika tijekom eventa omogućuje organizatorima da brzo prikupe povratne informacije i reagiraju na eventualne probleme kako bi poboljšali iskustvo sudionika u stvarnom vremenu.

Kombinacija ovih alata može biti vrlo korisna za stvaranje zanimljivog, interaktivnog i nezaboravnog iskustva na vašem eventu. Naravno, važno je prilagoditi izbor alata vrsti događaja i ciljnoj publici kako bi se postigao najbolji rezultat.