fbpx

5 načina na koji event manageri mogu ostati kreativni u doba COVID-19

Svatko ima one zadatke koje nikada nije stigao napraviti jer je uvijek pričao: „Ma napraviti ću to kad ću imati više vremena“, hranu koju nije kuhao jer, budimo realni, raspored nam je svima toliko zatrpan da jednostavno fizički ne stignemo, ili pak iskustva i nove vještine za koje smo mislili da ćemo nekada imati vremena. To vrijeme je upravo sada. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako iskoristiti ovo stanje izolacije i karantene u najbolju moguću svrhu – unaprjeđivanju samoga sebe!

1. Naučite novu vještinu.

Kako se posao usporava, mnogi event manageri uzimaju vremena da prošire svoju bazu znanja – i profesionalno i osobno. Naučite raditi u nekom programu kojeg svi stalno spominju a vi se nemate vremena uhvatiti u koštac s njim! Uzmite si vremena i pogledajte online tečajeve, možda vam zapne za oko nešto čega se nikada ne bi sjetili a koristiti će vam i u privatnu i u poslovnu svrhu.

Ako želite naučiti više o event managementu, pogledajte i naša predavanja koja zbog trenutne situacije radimo online u obliku live webinara ili videa koji možete pogledati kad god to želite!

2. Krenite u virtualnu muzejsku turneju ili gledajte koncert uživo.

Muzeji širom zemlje možda su zatvoreni, ali mnogi nude virtualne obilaske i internetske galerije koje potiču nadahnuće. Umjetnički muzej San Diega, na primjer, domaćin je besplatnih internetskih turneja, video predavanja, predstava nadahnutih umjetničkim djelima i još mnogo toga. Akvarij Monterey Bay vodi na Instagramu svakodnevne vođene meditacije (ili “meditOceans”, kako su to razigrano nazvali) postavljene na video zapise iz morskog života.

Kad su u pitanju glazba, brojni glazbenici – uključujući Johna Legenda i Chrisa Martina iz Coldplaya – prešli su na društvene i streaming platforme kako bi svirali uživo. Ako više volite drugačije žanrove glazbe, za vas su tu orkestri i opere; Primjerice, Metropolitan opera u New Yorku svake večeri emitira predstave na svojoj web stranici.

3. Pregledajte Instagram i Pinterest

Instagram je dugo vremena bio inspiracija za organizatore događaja i dizajnere. Bacite oko na postove o dizajnerima događaja, cvjetnim dizajnerima, ugostiteljima, organizatorima vjenčanja, proizvođačima rasvjete i audiovizualnim proizvodima te ostalim profesionalnim događajima koje ćete pratiti na društvenoj platformi. Ako vam ponestane kreativnosti i ideja u nekom trenu, vjerujem da ćete ju uvijek naći gledajući tuđi rad. Ne kopirajući ga, već će vam on možda pružiti ideju koju ćete napraviti u nekom novom svjetlu.

4. Nadoknadite čitanje

Bilo da se radi o profesionalnom štivu koje ćete iskoristiti za napredak u poslovanju, ili se želite samo opustiti – uzmite si vremena za sebe i za čitanje! To vrijeme nikada nije uzalud utrošeno! Može vam donijeti nova znanja za koja nikada ne bi pomislili da ih možete saznati iz najneočekivanijih knjiga. Naša preporuka je svakako miks knjiga za opuštanje žanra kojeg uistinu volite i profesionalnih iz kojih možete naučiti nešto novo!

5. Vježbajte brigu o sebi i pronađite održivu rutinu radnog i privatnog života koja je najbolja za vas

Iako je svima trenutno rad na drugom mjestu jer sve stoji, uvijek postoje oni mali zadaci i zaostaci za koje je vrijeme da ih napokon očistimo. Izbjegavajte nerede, odredite određeno radno područje i postavljajte dnevne i tjedne ciljeve kako biste potaknuli osjećaj postignuća.

Uz posao, svakako si odvojite vrijeme za sebe i za osobni rast i razvoj. Okrenite se meditaciji i aromaterapiji, vježbajte jogu, iskoristite online izvore za uravnoteženu prehranu. Ako se sada nemate vremena posvetiti sebi i iskušavanju novih stvari koje vam u budućnosti mogu koristiti, ne znam kad ćete onda imati!

I nemojte podcjenjivati ​​snagu vježbanja, sunčeve svjetlosti i svježeg zraka – samo zapamtite da ostanete najmanje dva metra dalje od svojih susjeda. Aplikacija Headspace trenutno nudi besplatne meditacijske programe, programe spavanja i pokreta, a mnoge platforme za vježbanje imaju slične ponude.

Ako vam sve to nije dovoljno, uvijek možete pročitati tekstove koje ste propustili u našoj Riznici znanja ili pogledati konferenciju na koju ćete ići na jesen kako bi se opustili i učinili nešto dobro za sebe.