fbpx
Organizacija evenata,  Riznica_znanja

5 načina na koje će COVID-19 promijeniti evente

Budimo iskreni – nitko zapravo ne zna koko će izgledati eventi u nekom novom svijetu nakon što pandemija više neće divljati. Iako sve više država prihvaća virus kao nešto normalno, te nešto s čime trebamo živjeti, još je zaista jako nesigurno u kojem će nas smjeru odvesti smjernice po pitanju javnih okupljanja i velikih evenata.

Nakon pažljivih praćenja drugih zemalja i njihovih smjernica za organizaciju evenata u uvjetima u kojima bi se mogli pronaći, nadamo se uskoro, odlučili smo se izdvojiti 5 stvari koje smatramo veoma bitnima i za koje mislimo da su nam možda dale i neku novu perspektivu pogleda na evente do sad.

  • Higijena

U trenucima kad smo bili ograničeni od strane mjera na veličine evenata, u tim trenucima smo dobili i jasne smjernice za održavanje higijene – dezinfekcija frekventnih mjesta, stalna dezinfekcija prostora, prozračivanje prostora, promjena mikrofona…. Kad se malo zaustavimo i zapitamo: Znači li to da su do sada higijenski standardi na eventima bili nikakvi? Mislim da se lako možemo natjerati na razmišljanje o pitanju kojem do sad možda i nismo posvećivali toliko pažnje. Upravo zato, smatramo kako je ovo jedno ozbiljno područje koje treba sačuvati ovakvim i u budućnosti.

  • Održavanje distance

Ovo je tema koja nam je također donijela zanimljive zaključke što smo više razmišljali o njoj. Kad bolje razmislite, jako mali broj ljudi voli gužve, pa makar one bile samo u redu za wc ili oko raznih izložbenih prostora i sl. Upravo zato je zadatak nas event managera da se vodimo ovim pravilom i u budućnosti i osiguramo i dizajniramo evente koji će biti protočniji i s manje točaka zadržavanja ljudi.

  • Catering

Budimo svjesni, u trenucima pandemije, švedski stolovi su postali prošlost zbog higijenskih razloga. Pojedinačni paketi, posluživanje na tanjurima ili lunch paketi postali su stvarnost koja bi mogla postaviti zanimljiv presedan u ovakvom načinu organizacije hrane na eventima. Da ne spominjemo, uz higijenske standarde, i održivu stranu ove priče, te mogućnost donacije hrane nakon eventa ukoliko ona nije pojedena, te se sačuvala u higijenski sigurnim uvjetima.

  • Smanjenje broja posjetitelja

Iako kao event manager stvarno jako voliš kad vidiš puno ljudi na eventu i što više ljudi znači da si obavio dobar posao, ponekad je manje-više. Ograničavanje broja sudionika svakako može doprinijeti intimnijoj atmosferi, što je svakako bitnije za neke vrste evenata. Svjesna sam kako će se u ovom trenutku voditi polemika po pitanju isplativosti eventa, ali mi smo za to da, zaista, treba staviti kvalitetu ispred kvantitete.

  • Sadržaj koji se zaista izdvaja iz mase sličnog

Više-manje, danas je činjenica kako konferencije koje imaju podjednaku tematiku imaju i podjednake teme svojih predavanja. Ali zašto se ne zaigrati i na takvim konferencijama postaviti teme koje uopće nisu očekivane za takav tip eventa, a mogle bi puno značiti posjetiteljima? Budite kreativni i razmislite, sigurno se uvijek može pronaći barem jedna takva.