fbpx

4 ideje za organizaciju sigurnog eventa

Do sada smo se, zbog pandemije COVID-19, koja je u tijeku, navikli na virtualni sastanak, prijavu na prijenosna računala i pridruživanje video pozivu, umjesto da se osobno okupimo u konferencijskoj sobi. Iako je ova vrsta digitalnog okupljanja neophodna u mnogim slučajevima, stvorila je i potpuno novu pošast – opčinjenost Zoomom.

Naravno, ne može se poreći da su osobni sastanci učinkovitiji (i uzbudljiviji) od virtualnih. Osobni događaji uživo pružaju priliku za spontano pokretanje i mogućnosti umrežavanja s potencijalnim klijentima ili poslovnim partnerima. To je nešto što digital zapravo ne može ponuditi ili zamijeniti. Dobre vijesti? Ako planirate odgovorno i sigurno, možete vratiti energiju osobnih događaja. Imajte na umu, ograničenja i smjernice okupljanja i dalje se razlikuju od države do države.

Želite li osmisliti siguran, ali vizualno nadahnjujući event? Čitajte dalje da biste saznali neke od najboljih praksi i ideja za uređenje događaja.

1. Zauzmite sanirano mjesto

Slično dodjeli stolova u učionici, dopustite svojim polaznicima da odaberu svoje “utočište”, koje će biti njihovo za vrijeme trajanja sastanka. Također, pripazite da razmaknete mjesta za sjedenje prema HZJZ smjernicama i označite stolice “zauzete” natpisima za udaljavanje. Pitajte svoje organizatore za razne mogućnosti koje vam se nude. Tu zaista možete biti jako kreativni kod planiranja!

2. Pomiješajte namještaj

Da biste uzeli u obzir otvoreniji, razmaknuti tlocrt, pokušajte upotrijebiti nekoliko različitih kombinacija stolica i stolova u istom prostoru za sastanke radi zanimljivijeg i dinamičnijeg izgleda. Također, sjedala s visokim naslonom nude ugrađenu prepreku koja će vam pomoći da se vaši polaznici osjećaju ugodno i sigurno.

3. Razdjelnike prilagodite logotipima ili grafikama

Strateško postavljanje fizičkih razdjelnika – od minimalističkih prozirnih do prirodnih zelenih zidova – oko prostora događaja, pruža dodatni nivo zaštite sudionicima, kao i zanimljiv element dekora. Na primjer, samostojeći prozirni, akrilni razdjelnici mogu se personalizirati s vašim brendingom, tako da se izvrsno uklapaju u sam event.

4. Dizajnirajte sigurnu pozornicu

Upotrijebite bočne stolove i zelenilo kako biste popunili prostor na pozornici. Ili, ako je prostor ograničen, upotrijebite prozirne razdjelnike kako biste zaštitili govornike. Ako planirate hibridni sastanak, pobrinite se da vaš dizajn pozornice izgleda jednako dobro ljudima koji event gledaju online kao i osobama koje sjede u publici.