fbpx

3D Mapping

3D mapping je jedna od tehnika kojom se može dobiti wow efekt na eventu a podrazumjeva pretvaranje površina koje imate u prostoru u platno ili pozadinu na kojem se projeciraju najlijepše animacije koje si možete zamisliti. Prošireni 3D video mapping potpuna je novost na ovim prostorima, a i šire. Vrlo zahtjevan za kreativni koncept, ali i za samu tehničku realizaciju. Takva 3D video mapping projekcija uključuje sinhronizirane projekcije na dvije površine. Kako bi se postigao savršen efekt, potrebno je obratiti pažnju na 3 segmenta:

Dubina, pozadina i lokacija

Nije svaka pozadina adekvatna za mapiranje. Ako objekt koji pokušavate projicirati ima velike dubinske razlike, preslikavanje projekcija bit će mnogo složenije kako bi publici omogućili jednolično iskustvo gledanja. Površine s minimalnim razlikama u dubini su površine na kojima se projekcija lakše izrađuju i gleda.

Trajanje

3D Mapping može biti velika investicija, pa je pažljivo razmatranje onoga što publika doživljava vrlo važno. Sadržaj koji je prekratak ili predug može kod vaše publike izabrati potpuno suprotan efekt. Zadržavanje vremena između pet i 15 minuta obično je optimalno. Naravno, cjelokupno okruženje i kvaliteta sadržaja i mapiranja također su značajan faktor. Nekvalitetan, 10-minutna prikaz može se osjećati kao vječnost, dok će visokokvalitetan, 10-minutna prikaz ostaviti publiku da želi više.

Smjer

Kako publika gleda 3D mapping vrlo je važno. Razmislite odakle će publika gledati projekciju i treba li neprestano okretati glavu. Jesu li u stanju lako pratiti priču i dolazi li zvuk iz istog smjera kao i slike? Slično tome, kada projicirate na objekt od 360 stupnjeva, morat ćete razmotriti iskustvo gledanja na sve strane i kutove. Na primjer, ako imate sadržaj na jednoj strani, može li ga publika vidjeti i s druge strane ili sadržaj na suprotnoj strani ima smisla samo za one koji mogu gledati u tom smjeru?

Unastavkuu vam donosimo galeriju fotografija s 3d mapping primjerima. Uživajte! 🙂